Plus Beauty

Jag jobbar alltid med hjärtat

Behandlingar Boka tid online

Plasma Fibroblasts

Många hudproblem uppstår när vi blir äldre. Ett vanligt problem för kvinnor i trettio och fyrtio års åldern är överflödig hud i ansiktet. En del områden tenderar att bli slappa, hängande och oelastiska. Det innebär också att huden samlas i veck som gör att ansiktet ser rynkigt och gammalt ut. Den här typen av problem kan emellertid lätt åtgärdas med fibroblast tekniken. Den rekommenderas också av många dermatologer tack vare att den är smärtfri, utan bieffekter och att resultatet sitter i länge.

Vad innebär Fibroblast tekniken?

Proceduren som också kallas för plasma, hudåtstramning är en metod som involverar användandet av plasma för att ta bort överflödig hud som har samlats på olika delar av kroppen. Hudens färgton förbättras också vilket får den att se mjuk och skinande ut. Proceduren reducerar även bristningar och ärr efter acne.

Fibroblast informationsblad

Hur går metoden till?

Fibroblast tekniken tillämpas med hjälp av en handhållen enhet. Verktyget skickar ut elektrisk spänning (volt) i luften för att skapa en elektrisk båge. När denna upprepade gånger träffar de slappa delarna av huden skapas en serie av små punkter som triggar en omedelbar sammandragning och åtstramning av huden.

Genom denna process ser de behandlade områdena yngre och fräschare ut. Plasman stimulerar också hudens fibroblaster att producera mer kollagen vilket i sin tur leder till fastare och vackrare skinn.

Vilka områden kan behandlas?

Beroende på dina val och kroppens behov kan den här icke kirurgiska metoden vara mycket fördelaktig för:

  • Ögonen med fokus på de övre och undre ögonlocken
  • Kråkfötter och rynkor i pannan
  • Hängande hud på magen, speciellt efter en graviditet
  • Löst skinn på halsen
  • Nasolabiala rynkor
  • Hängande hud på kinderna och käklinjen
  • Hängande hud på kinderna och käklinjen
  • Bristningar
Hydrafacial, bild på person som gjort behandling, före och efter

Fördelarna med plasma hudåtstramning

Metoden är väldigt effektiv för att behandla ett stort antal olika hudproblem. Proceduren är en icke kirurgisk åtstramningsmetod vilken föryngrar huden genom att producera nytt kollagen samtidigt som den gör sig av med hängande och gammalt skinn. Nedan följer sju fördelar med fibroblast tekniken.

Mjuk ”kirurgi”

Proceduren kallas även för ”Mjuk kirurgi” då den inte involverar några kirurgiska verktyg eller procedurer. Den är helt icke invasiv och behandlar huden utan att skära eller lägga kirurgiska snitt för att behandla densamma. Detta innebär att det inte föreligger någon risk för framtida ärr. Metoden är också betydligt billigare och säkrare än en plastikoperation och risken för bieffekter är minimal.

En behandling utan smärta

Många klienter undviker olika typer av behandlingar av rädsla för smärtan. Det är med andra ord ett stort plus att den här speciella proceduren är fullständigt smärtfri med hjälp av en speciell bedövningskräm. Du kommer inte att känna något obehag eller smärta eftersom hela behandlingen är utan ingrepp.

Kort behandling

Tiden för en behandling varierar mellan 30 och 40 minuter, beroende på område och typ av hud. Resultaten är omedelbara och skillnaden i hudfärg är en av de mest synliga. Jämfört med de flesta krämer och andra behandlingar som tar flera månader för att uppnå avsedd effekt så kommer fibroblast tekniken att förse dig med mjukare och fastare hud direkt. Det är närmast ett mirakel hur en så snabb behandling kan ge så direkta och remarkabla resultat.

Kan användas på flera olika områden

Ett stort antal klienter har använt plasma hudåtstramning på flera områden på kroppen. Även om ansiktet är den vanligaste platsen för behandlingen, så går det lika bra på andra delar av kroppen där det förkommer överflödig hud. Två bra exempel är huden på armarna och halsen som också kan behandlas och stramas åt på ett effektivt sätt.

Åtgärdar även andra hudproblem

Förutom att behandlingen är utmärkt för att ta bort och strama upp överflödig, slapp hud så har den även uppvisat ett flertal andra goda egenskaper. Metoden är bevisligen effektiv för att reducera/ta bort ärr efter acne, blemmor och till och med bristningar i huden. När huden stramas åt, skrumpnar fläckarna och ärren så pass mycket så att de knappt syns längre.

Kort period för återhämtning

Olika behandlingar har olika bieffekter. Fast när det gäller fibroblast så är dessa minimala för att inte säga obefintliga. Det behandlade området kan uppvisa en lätt rodnad och svullnad men normalt sett så försvinner dessa efter bara ett par timmar. Ibland kan små prickar uppstå i huden men de brukar bara sitta i en vecka varefter ruvorna trillar av och en fräschare hud kommer fram. Metoden rekom-menderas inte för mörkhyade personer eftersom det finns en risk för hyperpigmentering.

Långvarigt resultat

Efter tre eller fyra sessioner med din dermatolog eller hudexpert så är du redo för världen med din nya skinande hud. Efter ungefär åtta veckor så kan man se det slutliga resultatet. Detta kommer att hålla i sig i åtminstone 1 – 2 år, trots att det inte är frågan om något kirurgiskt ingrepp.