Plus Beauty

Jag jobbar alltid med hjärtat

Behandlingar Boka tid online

Microneedling

Microneedling

Metodens syfte är att förbättra mikrocirkulationen och den naturliga produktionen av kollagen i huden vilket leder till ökad förnyelse av densamma. Under Microneedling behandlingen är första steget att manuellt skapa mikropunkter i huden med en steril engångsnål. Dessa appliceras på, eller längs med det veck eller den rynka som är föremål för särskild uppmärksamhet. Resten av huden i ansiktet behandlas med en speciell maskin framtagen för ändamålet.

Mikronålar penetrerar huden till ett djup av 0,2 – 0,75 millimeter. Vanligtvis är metoden helt utan smärta. Under behandlingen appliceras en speciellt, för ändamålet, framtagen gel som direkt absorberas av huden.

Applicering och effekt

Behandlingen används för att strama upp och föryngra huden, för att minska porerna, för att minimera rynkor och fina linjer såväl som bristningar. Speciellt goda resultat brukar uppnås när det gäller borttagning av atopiska ärr efter acne.

För att uppnå det önskade resultatet bör behandlingen upprepas upp till tre gånger med ett intervall på 10 - 14 dagar.

Bra effekt avseende följande hudproblem

 • Rynkor i ansiktet
 • Stora porer
 • Acne, ej aktiv
 • Huvudsvålen: förhindra håravfall, stimulera hårväxt, reducera ärr
 • Bristningar
 • Reducera celluliter
 • Läppar: göra dem lite fylligare och minska rynkor runt munnen
 • Stimulera skäggväxt
 • Pigmentfläckar/hyperpigmentation
 • Övriga ärr
 • Rynkor och fina linjer
 • Ojämn hudton
 • Grov och ojämn hud
 • Synliga ådror

Vad är Microneedling?

Vi kan erbjuda två olika verktyg för att utföra Microneedling. Dels en så kallad Dermapen eller aternativ två, en Dermaroller.

Pennan har små nålar i ena ändan som gör små hål i hudens yttersta lager.

Rollern skapar samma effekt men på ett annorlunda sätt. Dermarollern ser ut som en liten variant av en målarroller men med ett stort antal nålar på ytan. Denna rullas försiktigt över hudens yta för att precis som Dermapennan penetrera hudens yttersta lager.

Har klienten känslig hud är pennan att föredra framför den klassiska dermarollern eftersom den sist nämnda orsakar mer trauma för huden. Emellertid finns det idag en ny variant av Dermaroller, Phinoderm Injection Advanced Roller som vi använder. Den nya tekniken gör att denna orsakar mindre skada på huden och således också lämpar sig för känslig hud.

Microneedling, pris för en behandling Pris
Dermapen ansiktsbehandling 1875 kr
Dermaroller ansiktsbehandling 1995 kr
Även hals +300 kr
Även dermaplaning +500 kr
Microneedling paket Pris  
3x Dermapen ansiktsbehandling 5000 kr inklusive hals och dermaplaning
3x Dermaroller ansiktsbehandling 5400 kr inklusive hals och dermaplaning.
Kvinna får en ansiktsbehandling

Hur fungerar Microneedling?

En speciell modul försedd med nålar, flyttas över huden. Enheten är en elektrisk mikropenna (dermapen) som kan användas med olika tekniker. Nålarna penetrerar huden och orsakar ytliga skador som irriterar cellerna vilket stimulerar hudens återfuktning. Återskapandet av huden premieras och föryngringen är således inledd. De små skadorna stimulerar kollagen produktionen och även hyaluronsyre tillverkningen.

Denna process är naturlig och är kroppens egen. Tack vare denna minimeras porerna och huden känns fast och mjuk. Det kan dock ta ett tag innan den fulla effekten av behandlingen blir synlig.

Ju allvarligare hudproblemet är som skall korrigeras desto längre tid tar det innan resultatet blir synligt och det är oftast nödvändigt att repetera behandlingen. Ett paket med tre behandlingar rekommenderas.

Bieffekter

Efter en Microneedling behandling förekommer oftast en del bieffekter. Huden kan vara lätt rodnad eller skarpt röd, ungefär som efter en dag med för mycket sol. Vanligtvis sitter dessa effekter i under maximalt 24 timmar. En viss svullnad kan också förekomma tillsammans med fjällande skinn. Detta brukar försvinna efter 48 timmar. Observera dock att det är individuellt hur huden reagerar på en behandling men att det är ovanligt med allvarligare problem än de här nämnda.

Efterbehandling

 • Generellt sett så bör kräm med solskyddsfaktor användas konstant utomhus de första 14 dagarna efter behandlingen.
 • Försök undvika för mycket vistelse i solen den första veckan efter Microneedling behandlingen.
 • Använd rengöringskrämen (kan vara antibiotisk) din terapeut gav dig för att undvika infektioner.
 • Tvätta händerna innan du rör vid ansiktet.
 • Använd inte make up under 24 timmar efter behandlingen.
 • Undvik swimmingpooler, bastubad och att svettas under 72 timmar efter behandlingen.

Vad kan du använda och vad skall du undvika

Under de första dagarna efter din Microneedling behandling ska alla hudprodukter som innehåller starka kemikalier undvikas speciellt sådana som är exfolierande. Undvik allt som är parfymerat, glykolsyra och alfahydroxisyror.

Retinol A och vitamin C serum bör undvikas åtminstone de första 48 timmarna. Hyaluronic syra från säker källa kan användas och i vissa fall är det även rekommendabelt att göra så. Detta för att stimulera kollagen produktionen.

Skulle din hud kännas torr är det normalt sett säkert att applicera kokosnötsolja som mjukgörare för att ”låsa in” fukt och återfukta ansiktet efter Microneedling. Se till att använda milda och naturliga produkter som du känner till och är van vid.

Kvinna får en ansiktsbehandling - Microneedling

Microneedling är inte bara för ansikte och kropp - behandlingen kan också boosta tunt hår

Microneedling används av många anledningar men ofta för att försöka motverka effekterna av åldrande. Microneedling kan även användas för att behandla och motverka håravfall. Det har till och med bevisats att metoden hjälper mot en speciell typ av håravfall, nämligen Alopecia aresta.

Processen då små sår skapas i huden verkar också hjälpa till för att återskapa friska hårfolliklar. Man tror att denna process hjälper till för att få en bättre hårväxt, eller kanske, ett sätt att få befintligt hår att bli tjockare.

Microneedling hair growth, en behandling Pris
5 ml. 995 kr
10 ml. 1295 kr
15 ml. 1595 kr
Microneedling Hair growth package Pris
3x hair growth 5ml. 2500 kr
3x hair growth 10ml. 3400 kr
3x hair growth 15ml. 4300 kr