Plus Beauty

Jag jobbar alltid med hjärtat

Behandlingar Boka tid online

Oxygen Infusion

Syre

Syre är ett av de grundämnen som är essentiellt för själva livet. Syret som vi inandas varje dag från luften runt omkring oss hjälper kroppen – förutom med andningen och syresättningen av blodet – att hålla vår hud fri från orenheter och gifter. Med åldern sjunker syrenivåerna i huden vilket tyvärr bidrar till uttorkning, slapphet, ojämn skinnton, rynkor och linjer.

Pris: 995kr

Vem kan dra nytta av behandlingen?

Män, kvinnor och ungdomar kan alla uppnå fördelar genom behandlingen. Vem som helst som är frustrerad över sin gråa och uttorkade hud kommer att se skillnaden före, respektive efter syretillförselterapin. Förutom syreboosten så får huden en tillfällig infusion av hyaluronsyra, mineraler, vitaminer och mängder av antioxidianter som alla hjälper till att skapa en skinande och jämn hud.

Vad innebär ”Oxygen infusion”?

Översatt från engelskan ”Tillförsel av syre”.

Proceduren är en specialiserad hudterapi designad att fylla på hudens vätskenivåer. På samma gång jämnar den ut och mjukar upp det behandlade området och lämnar klienten både föryngrad och återställd. Ansiktet är inte heller den enda delen av kroppen som kan dra nytta av behandlingen.

Halsen, dekolletaget och händerna är exempel på områden som snabbt blir synbart föryngrade och skinande av behandlingen.

Med andra ord är denna specialiserade metod för tillförsel av syre perfekt för att få huden att må bättre och att på köpet se både yngre och vackrare ut under flera dagar.

Kvinna som får en behandling.

Fördelar

  • Gynnar produktionen av kollagen – Infusionen av syre och vitaminer uppmuntrar produktionen av kollagen vilket i sin tur gör huden jämn och återställer volym och mjukhet på ställen där elasticiteten försämrats.
  • Hjälper till med avgiftning – Varje dag utsätts huden av, för att ge ett par exempel, miljögifter och cigarettrök vilka sänker syrenivåerna i de olika hudlagren. En syreinfusion hjälper till att vända de negativa effekterna från omgivningen och den föryngrar samtidigt den syretörstande huden.
  • Skyndar på cellförnyelsen – Medicinska undersökningar tros visa att den här behandlingen skyndar på produktionen av nya celler. Detta innebär i sin tur att ärr, acne och andra märken läker snabbare.
  • Inga negativa effekter som till exempel att det svider, bränner eller att det behandlade området rodnar. Proceduren passar således även känslig hud och de vardagliga aktiviteterna som träning med mera kan fortsätta som vanligt.

Hur går behandlingen till?

Den börjar med en lugnande rengöring och exfoliering för att få bort alla orenheter och ytliga oljor från huden. Det aktuella serumet appliceras med en handhållen enhet som påminner om en färgspruta. Infusionen gör att trycksatt syre skickar lätta hyaluronsyremolekyler till hudens djupaste lager. Först känns sprejet kallt och kittlande men efter varje runda kommer proceduren att kännas mer och mer avkopplande. Behandlingen fortsätter med att tyngre molekyler appliceras i hudens mittersta och översta lager för att på så vis uppnå en komplett återfuktning.