top of page
WhatsApp Image 2024-01-29 at 2.57.25 AM.jpeg

Microneedling RF

Microneedling kombinerat med RF (Radio Frequency) är en kosmetisk behandling. Förfarandet använder tunna nålar och radiovågor för att föryngra huden i ansiktet.

Behandlingen går egentligen ut på att orsaka en form av kontrollerad skada på huden. Denna "skada" stimulerar tillväxten av frisk, ny hud, vilket givetvis också är gynnsamt för problem som akneärr och rynkor.

Vad är RF Microneedling egentligen?

Microneedling använder fina nålar för att skapa mikrosår, eller kanaler, i huden. Detta sätter igång produktionen av kapillärer, elastin och kollagen. Metoden kallas även för skin needling eller kollageninduktionsterapi.

När microneedling-behandlingen kompletteras med RF-vågor kallas det radiofrekvent microneedling. Nålarna släpper ut radiofrekventa vågor i kanalerna som orsakar ytterligare skada och uppvärmning av de djupare hudlagren. Detta förbättrar i sin tur effekten av behandlingen. Förfarandet är mycket säkert och användbart.

Huden som växer efter behandlingen är tjockare och mjukare. Detta innebär att proceduren är användbar för att minska eller förbättra:

✅ Fina linjer
✅ Rynkor
✅ Bristningar
✅ Förekomsten av stora porer
✅ Acneärr
✅ Ärr efter skada och operation
✅ Hyperpigmentering
✅ Löst, hängande hud
✅ Celluliter
✅ Hyperhidros (överdriven svettning)

Vem är den idealiska klienten för RF Microneedling?

RF Microneedling anses vara säker men den är inte lämplig för alla.

Du är en idealisk kandidat om du är eller har:

▶️ Vid god hälsa
▶️ Har tidiga tecken på åldrande
▶️ Ha realistiska förväntningar
▶️ Å andra sidan bör du undvika behandling om du:
▶️ Använder eller har nyligen använt Accutane
▶️ Har munsår
▶️ Har en infektion i huden
▶️ Har en normal till svår hudsjukdom (t.ex. Psoriasis)
▶️ Genomgår behandling med kemoterapi eller strålning
▶️ Är gravid
▶️ Använder blodförtunnande medicin
▶️ Har bakgrund med keloidärr, hypertopiska ärr eller svårläkta sår
▶️ Extremt känslig hud
▶️ Okontrollerad diabetes


Microneedling, pris för en behandling:
Microneedling RF med Hals 2500 kr
Microneedling RF med Neck & Décolletage 3500 kr


Microneedling RF-paket Pris Paket:
3x Microneedling RF 5800 kr inklusive hals
3x Microneedling RF 7800 kr inklusive Neck & Décolletage.
7CD9BB3E-C775-421C-A446-066D9952B6DB.png
CD921110-4A0C-4889-95CC-047C19617725.png
WhatsApp Image 2024-02-06 at 1.33.51 PM.jpeg

Vem är den idealiska klienten för RF Microneedling?

Hur lång tid ska det gå mellan två behandlingar?

4 till 6 veckor.

Vilka negativa effekter kan uppstå?

Direkt efter behandlingen är ansiktet varmt, rött och svullet, men detta försvinner inom 48 timmar.

Är Microneedling med RF värt besväret och priset?

Behandlingen passar de flesta hudtyper. Klienten behöver inte vända sig till plastikkirurgi för att behandla sina hudproblem. Det gör att inga ingrepp behövs och återhämtningstiden är betydligt kortare än vid ett traditionellt ansiktslyft. Du kan också förvänta dig märkbara förbättringar inom en ganska kort tidsperiod.

Är Microneedling med RF bättre än vanlig Microneedling?

Den traditionella behandlingen kommer att ge positiva effekter efter några behandlingar; Att lägga till RF-energi minskar tiden det tar att uppleva de stora positiva förändringarna. Slutresultatet är också ännu bättre än med det traditionella förfarandet. Med andra ord, med RF Microneedling produceras resultaten snabbare, är mer dramatiska och håller längre.

Kan jag använda RF-maskinen varje dag?

Det är säkert att få behandling var tredje till fjärde vecka under det inledande skedet av behandlingsprogrammet.

Hur många RF-behandlingar behövs?

De flesta klienter får en inledande serie behandlingar bestående av minst tre till fyra procedurer för att uppnå ett önskat resultat. Fler behandlingar kan behövas om du har måttliga till svåra hudproblem som djupa akneärr eller svåra rynkor

Är RF bättre än laser?

Laserbehandlingar kan hjälpa till att läka huden efter skador orsakade av solen, åldrande eller ärrbildning. RF Microneedling erbjuder liknande behandlingar och resultat men med en kortare läkningsprocess, vilket gör RF till ett bättre alternativ för många klienter.

Spänner RF-behandlingen upp huden?

Behandlingen är en icke-kirurgisk hudföryngringsprocess. Den hjälper till att lyfta och strama upp huden samtidigt som den minimerar uppkomsten av linjer och rynkor och hjälper till att förbättra andra hudproblem.
WhatsApp Image 2024-02-04 at 6.52.52 PM.jpeg

Microneedling

Syftet med metoden är att förbättra mikrocirkulationen och den naturliga produktionen av kollagen i huden, vilket leder till ökad förnyelse av densamma. Under Microneedling-behandlingen är det första steget att manuellt skapa mikropunkter i huden med en steril engångsnål. Dessa appliceras på eller längs med vecket eller rynkan som är föremål för särskild uppmärksamhet. Resten av huden i ansiktet behandlas med en speciell maskin utformad för ändamålet.
Mikronålar penetrerar huden till ett djup av 0,2 – 0,75 millimeter. Vanligtvis är metoden helt smärtfri. Under behandlingen appliceras en gel speciellt framtagen för ändamålet, som direkt absorberas av huden.

Tillämpning och effekt

Behandlingen används för att strama upp och föryngra huden, för att minska porer, för att minimera rynkor och fina linjer samt bristningar. Särskilt goda resultat uppnås vanligtvis när det gäller borttagning av atopiska ärr efter akne.

För att uppnå önskat resultat bör behandlingen upprepas upp till tre gånger med ett intervall på 10 - 14 dagar.

Bra effekt gällande följande hudproblem

Rynkor i ansiktet
Stora porer
Acne, inte aktiv
Hårbotten: förhindra håravfall, stimulera hårväxt, minska ärr
Bristningar
Minska celluliter
Läppar: gör dem lite fylligare och minska rynkor runt munnen
Stimulera skäggtillväxt
Pigmentfläckar/hyperpigmentering
Andra ärr
Rynkor och fina linjer
Ojämn hudton
Grov och ojämn hud
Synliga ådror

Behandling

Vad är Microneedling?
Vi kan erbjuda två olika verktyg för att utföra Microneedling. Dels en så kallad Dermapen eller alternativ två, en Dermaroller.

Pennan har små nålar i ena änden som gör små hål i hudens yttersta lager.

Rollen skapar samma effekt men på ett annat sätt. Dermarollern ser ut som en liten version av en färgrulle men med ett stort antal nålar på ytan. Denna rullas försiktigt över hudens yta för att penetrera hudens yttersta lager, precis som Dermapen.

Om klienten har känslig hud är pennan att föredra framför den klassiska dermarollern eftersom den senare orsakar mer trauma mot huden. Men idag finns det en ny variant av Dermaroller, Phinoderm Injection Advanced Roller som vi använder. Den nya tekniken gör att detta orsakar mindre skador på huden och passar därmed även för känslig hud.


Microneedling, pris för en behandling:
Dermapen ansiktsbehandling 1875 kr
Dermaroller ansiktsbehandling 1995 kr
Lägg till hals + 300 kr
Lägg till dermaplaning + 500 kr


Microneedling paket Pris:
3x Dermapen ansiktsbehandling 5 000 kr inklusive nacke och dermaplaning
3x Dermaroller ansiktsbehandling 5400 kr inklusive nacke och dermaplaning.

Hur fungerar Microneedling?

En specialmodul utrustad med nålar flyttas över huden. Enheten är en elektrisk mikropenna (dermapen) som kan användas med olika tekniker. Nålarna penetrerar huden och orsakar ytliga skador som irriterar cellerna, vilket stimulerar hudens återfuktning. Föryngringen av huden belönas och föryngring initieras därmed. De små skadorna stimulerar produktionen av kollagen och även produktionen av hyaluronsyra.

Denna process är naturlig och är kroppens egen. Tack vare detta minimeras porerna och huden känns fast och mjuk. Det kan dock ta lite tid innan den fulla effekten av behandlingen blir synlig.

Ju allvarligare hudproblem som ska åtgärdas, desto längre tid tar det innan resultatet blir synligt och det är oftast nödvändigt att upprepa behandlingen. Ett paket med tre behandlingar rekommenderas.

Bieffekter

Efter en Microneedling-behandling uppstår oftast vissa biverkningar. Huden kan vara lätt rodnad eller ljusröd, ungefär som efter en dag med för mycket sol. Vanligtvis varar dessa effekter i högst 24 timmar. Viss svullnad kan också förekomma tillsammans med fjällande hud. Detta försvinner vanligtvis efter 48 timmar. Observera dock att det är individuellt hur huden reagerar på en behandling, men att det är ovanligt med allvarligare besvär än de som nämns här.

Efterbehandling

Generellt sett bör kräm med solskyddsfaktor användas konstant utomhus de första 14 dagarna efter behandlingen.

Försök att undvika att spendera för mycket tid i solen den första veckan efter Microneedling-behandlingen.

Använd rengöringskrämen (kan vara antibiotika) som din terapeut gav dig för att undvika infektioner.

Tvätta händerna innan du rör vid ansiktet.

Använd inte smink under 24 timmar efter behandlingen.

Undvik simbassänger, bastu och svettningar i 72 timmar efter behandlingen.

Vad du kan använda och vad du bör undvika

Under de första dagarna efter din Microneedling-behandling bör alla hudprodukter som innehåller starka kemikalier undvikas, speciellt de som är exfolierande. Undvik allt som är parfymerat, glykolsyra och alfahydroxisyror.

Retinol A och vitamin C serum bör undvikas under åtminstone de första 48 timmarna. Hyaluronsyra från en säker källa kan användas och i vissa fall rekommenderas det till och med att göra det. Detta för att stimulera produktionen av kollagen.

Skulle din hud kännas torr är det normalt säkert att applicera kokosolja som ett mjukgörande medel för att "låsa in" fukt och återfukta ansiktet efter Microneedling. Se till att använda skonsamma och naturliga produkter som du känner till och är van vid.
WhatsApp Image 2024-01-29 at 3.17.14 AM.jpeg

Behandling för hår

Microneedling är inte bara för ansikte och kropp – behandlingen kan även boosta tunt hår
Microneedling används av många anledningar men ofta för att försöka motverka effekterna av åldrande. Microneedling kan också användas för att behandla och förebygga håravfall. Det är till och med bevisat att metoden hjälper mot en viss typ av håravfall, nämligen Alopecia aresta.
Processen att skapa små sår i huden verkar också hjälpa till att regenerera friska hårsäckar. Man tror att denna process hjälper till att främja bättre hårväxt, eller kanske ett sätt att göra befintligt hår tjockare.
Microneedling hårväxt, en behandling
5 ml. 995 kr
10 ml. 1295 kr
15 ml. 1595 kr


Microneedling Hårväxtpaket Pris
3x hårväxt 5ml. 2500 kr
3x hårväxt 10ml. 3400 kr
3x hårväxt 15ml. 4300 kr
WhatsApp Image 2024-02-06 at 1.38.44 PM (2).jpeg
bottom of page